1. HABERLER

2. MEB PERSONEL

3. Meb Bakanı Nabi Avcı'dan İtiraf Gibi Açıklamalar

Meb Bakanı Nabi Avcı'dan İtiraf Gibi Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Müdür Atamaları Hakkında İtiraf gibi Bir Açıklama Yaptı

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Kendisine verilen Gensoru Önergesinde değindiği bir başka konu da Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı Müdür atamaları ile ilgili kısımdı. Halen gündemin en üst sıralarında olan idareci atamalarındaki puan sisteminin ayrıntıları da ortaya çıktı. Çıkan ayrıntılar çok şaşırtıcı ve düşündürücüydü. çünkü Bakan Nabi Avcı itiraf gibi bir açıklama yaptı.

Bakan Avcı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada "Okul müdürü atamalarında seçilen müdürlerin çoğunluğunun neden Eğitim Bir Sen üyesi Müdürler olduğu" iddialarına da cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı toplam 16 bin 559 okul  müdürünü değerlendirmeye aldıklarını belirtti ve bu yapılan değerlendirmeler sonucunda 75 ve üzeri puan alanlardan 8 bin 156'sının görevlerine devam ettiğini dile getirdi.

Sendika dağılımları ise şu şekilde bir tabloyu gözler önüne serdi. 75 üstü puan alan müdürlerin dağılımıdır.

Eğitim Bir Sen’den 6 bin 903 kişi değerlendirmeye alındı ve 4900'ü başarılı oldu,
Türk Eğitim-Sen’den 3 bin 922 değerlendirmeye alındı ve 1146 geçti barajı,
Eğitim Sen’den 1207 kişi değerlendirmeye alındı ve 386 kişi 75 üzeri puan aldı,
Eğitim-İş’ten  403 kişi değerlendirmeye alınırken sadece 84 kişi 75 puan üzeri aldı.

HABERE YORUM KAT

MyMemur Haber Sitemiz 5651 sayılı "internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla işlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında" Kanunun 2/f maddesi uyarınca 'içerik Sağlayıcıdır'. Tüm üyeler yaptıkları yorumlardan şahsen kendileri sorumlu olup, talep halinde sitemiz kaynaklarında olan, gerekli iletişim bilgileri Adli ve İdari Makamlara sunulacaktır. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmaz.
Önceki ve Sonraki Haberler