Diş Sağlığı için Yumuşak Et Önerisi

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Akın, Kurban Bayramı’nda et tüketimi ve diş sağlığı ile ilgili olarak önemli bilgiler verdi.

65761
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı’nda milyonlarca haneye girecek olan etlerin tüketimi ve yapımı ile ilgili olarak bilgiler veren Prof. Dr. Hakan Akın, diş sağlığı konusunda da önemli hatırlatmalarda bulundu. Etin bir süre bekletilmesini ve sonrasında yumuşak bir şekilde pişirilmesini öneren Akın, tüketim sonrasında da diş sağlığının asla ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamalarda Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezi olan et tüketimi ile ilgili konuşan Akın, tüketim öncesi ve sonrasında yapılması gerekenleri detaylı bir biçimde anlattı.

“Mutlaka Bekletilmeli”

Kurban Bayramı’nda tüketilecek etin pişimi ile ilgili önemli bilgiler veren Profesör, etin pişirilmeden önce mutlaka bekletilmesi gerektiğini hatırlattı. Bu yöntemin daha yumuşak bir tat için kritik olduğunu belirten Akın, diş etlerine verilen zararın minimum seviyelere indirilmesi adına bahsi geçen uygulamanın gerekliliğinden bahsetti.

“Kürdan Kullanmayı Seviyoruz”

Yemeğin pişirilmesinden ve yenmesinden sonra ağız bakımı konusunda da uyarılarda bulunan Akın, Türk halkının kürdan kullanmayı çok sevdiğini söyledi. Fakat kürdan kullananların diş etlerine zarar verdiğini hatırlatarak, ödem riskinin oluştuğunun da altını çizdi. Akın, kürdan yerine diş iplerinin kullanılması ve ara yüz fırçalarını önererek, yemek sonrasında bu bakımın asla ihmal edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Yazıya Tepki Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

My Memur ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0