Son dönemde engelli vatandaşların devlet dairelerinde ve yaşam alanlarında yaşadığı sorunları göz önüne alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelliler, yaşlılar ve hamilelerin binalara erişilebilirlik düzeyini belirlemek için kısa adı “ERDEM” olan Erişilebilirlik Değerlendirme Modülü’nü devreye soktu.
ERDEM İle Binaların Erişilebilirlikleri Ölçülecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile tüm kurumların erişilebilirlik alanında gereken standartlarda çalışmaya başlaması için 2020 yılı “Erişilebilirlik Yılı” ilan edildi.
“Erişilebilir Türkiye” hedefi doğrultusunda, tüm yaşam alanlarında insanların önüne çıkabilecek engellerinin kaldırılması için çalışmalar yoğunlaştırıldı. Bakan Selçuk, şehirlerin erişilebilirliklerinin önündeki engelleri kaldırmak ve sosyal yaşama katılımı arttırmak için tüm kurumlara erişilebilirlik çağrısı yaptı kısa süre içerisinde birçok kurumun bu düzenlemelere başlayacağını söyledi.
“Erişilebilirlik Raporu”na Göre Harita Belirlenecek
Bakanlığın yaşam alanının erişilebilirlik seviyesini ortaya koymak için başlattığı “ERDEM” 10 bölümden oluşuyor. Kurumlar 10 bölüm ve 281 sorudan oluşan bu modülü cevaplayarak kendi erişilebilirlik raporlarını oluşturacak. Bu işlemin ardından çıkan rapor doğrultusundaki kişi veya kurumlar yapmaları gerekenler hakkında geniş bir rapora ulaşabilecek. ERDEM ile oluşturulan rapor doğrultusunda erişilebilirlik için gerekli düzenlemeleri kolayca tespit edecek olan Bakanlık, kurum ve kuruluşları, bu işlem sonrasında “erişilebilirlik belgesi” alması için destekleyecek.
Bakan Selçuk : Erişilebilirlik Engelliler İçin Zorunluluktur
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, erişilebilirliğin herkese olduğu gibi engelli ve yaşlıların toplumsal yaşama katılmalarının kendileri için öncelikli olduğunu ve çalışmalarında bu yönde ilerlediklerini söyledi.
Yazı Sona Erdi!
Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.