Davacı haftanın her günü çalıştığını, bayram ve tatil günlerinin de dahil olduğunu belirterek promosyonlarının ödenmediğini, tazminatlarını alamadığını ve ek mesailerinin ücretinin talebinde bulundu.
Hastane işletmecisinin yaptığı açıklama ise davacının hastanede hemşire olarak çalıştığını maaşının bordrolarda görüldüğü gibi olduğunu ve sözleşmenin kendisi tarafından feshedildiğini, devlet memurluğuna atanması sebebi ile kendi isteği olduğunu ifade etti. Çalışma saatlerinde fazlalık olmadığını yıllık 270 saati aştığı durumların maaşa yansıtılıp ödendiğini söyledi. Davacının mesleği gereği mesai saatinin dışına çıkılmamasının mümkün olmadığını dile getirdi.
Bursa 9. İş Mahkemesi tarafları dinleyerek davayı reddetti. Hemşire davayı Yargıtay 9. Hukuk Dairesine iletti. Dairede oy birliği ile bölüm farkı ödemelerinin fazla çalışma ücretinden mahsup edilemeyeceğine hükmetti.
Kararda işçiye bordronun imzalatılmadığı durumlarda fazla çalışma ücretinin her ay değişkenlik göstermesinin her türlü delille ispat edilebilir olduğunu belirtti. Her ay yatan maaşın değişkenlik göstermesinin bankalarla yapılması işçinin çekinmesi ile ileri sürülebilir. Somut olarak esas olan bilirkişi davacının sunduğu belgelerde giriş çıkış saatlerinde fazla çalışmayı onaylamış ve tatil günlerinin ücretlerini hesaplayıp yatması gereken ücreti belirlemiştir. Davacının fazla mesai ücreti ve tatil günlerinde çalışmasıyla yatması gereken tutarın yattığını belirleyip alacağının kalmadığını belirtmiştir.
Yazı Sona Erdi!
Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.